Skip to main content
tora

TORA

KUINKA VOIMME AUTTAA?

Koulutamme ja valmennamme

TORA Tactical Fitness on viranomaisten taktisen toimintakyvyn kehittämiseen ja ylläpitämiseen erikoistunut yritys, jonka asiantuntijat soveltavat liikunta- ja terveysalan koulutuksesta ja erikoisjoukkojen sotilaskokemuksesta ammentamiaan oppeja taktisten urheilijoiden valmentamiseen.

Taktisia urheilijoita ovat kaikki viranomais- ja turvallisuusalan henkilöt: poliisit, sotilaat, rajavartijat, vartijat, pelastajat ja ensihoitajat. TORA valmentaa poliisin, puolustusvoimien ja pelastusalan taktisia urheilijoita pääsykoevalmennuksista yhteiskunnalle kriittisen viranomaishenkilöstön toimintakyvyn jatkuvaan ylläpitämiseen.

TORA tarjoaa myös monipuolisia viranomaisalojen pääsykokeisiin valmistavia verkkovalmennuksia sekä kokonaisvaltaista työhyvinvointivalmennusta yrityksille.

Valmennusten lisäksi tarjoamme toimintakykyyn ja hyvinvointiin liittyviä koulutuksia ja luentoja, jotka voidaan järjestää joko asiakkaan luona tai Boxinbox® -valmennuskeskuksessa Hämeenlinnassa.

Vahvuutemme on moniammatillinen tiimi, josta löytyy vankkaa kenttäkokemusta niin erikoisjoukoista, sotilas-, poliisi- kuin pelastusalaltakin. Olemme yhdistäneet osaamisemme ja soveltaneet sen käytännön koulutuksiin ja valmennuksiin.

Päävalmentajina toimivat performance coach Juuso Aho ja fysioterapeutti Vesapekka Larkkonen. Molemmat ovat entisiä erikoisjoukkosotilaita, joilla on myös kriisinhallintakokemusta Kosovosta, Afganistanista ja EU:n valmiusosastosta.

Ota yhteyttä

Heräsikö jotain kysyttävää? Laita meille postia Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Juuso Aho

erikoisjoukot, F1 fysiikkavalmentaja, liikunnanohjaaja, liikuntaneuvoja
Koulutukseltani olen liikuntaneuvoja ja liikunnanohjaaja AMK, molempien tutkintojen syventävinä aineina luin urheiluvalmennusta. Tällä hetkellä täydennän valmentajanopintojani ylemmässä ammattikorkeakoulussa. Lisäksi olen käynyt muunmuassa painonnoston 1-tason valmentajakoulutuksen, TRX-ohjaajakoulutuksen sekä Crossfit-level 1-ohjaajakoulutukset.
 
Työkokemusta omaan 10-vuoden verran erikoisjoukoista. Alkujaan toimin ammattisotilaan tehtävissä, joihin kuului myös vaativia työtehtäviä haasteellisissa olosuhteissa ulkomailla. Myöhemmin siirryin kouluttajan tehtäviin ja opiskelin samalla urheiluvalmennusta. Samalla pääsin yhdistämään työn ja opiskelun siirtämällä urheilijoiden valmentamisperiaatteita ammattisotilaiden harjoitteluun. Erikoisjoukkojen sotilaita voi hyvin verrata mihin tahansa suomalaisiin ammattiurheilijoihin. He harjoittelevat raskaita sotilaan työtehtäviä varten päivästä toiseen. Sotilasurani aikana sain olla mukana hienoissa projekteissa sotilaiden liikunnan parissa, kuten uuden liikuntakoulutuksen käsikirjan muutosprojektissa – siitä henkilökohtainen kiitos arvostamalleni valmentajalle, Manne Isorannalle.
 
Sotilasuran jälkeen pääsin suoraan huippu-urheilun pariin. Vuonna 2014 olin mukana edesmenneen Aki Hintsan valmennustiimissä Formula 1-sarjassa vastaten Jean-Eric Vergnen kokonaisvaltaisesta valmentamisesta. Työ oli todella haastavaa ja antoi ammatillisesti todella paljon. Työn takia asuin ulkomailla ja matkustin todella paljon ympäri maailmaa. Tuon mahtavan vuoden oppeja pyrin nyt hyödyntämään omassa valmennuksessani. 
 
Viimeiset vuodet olen pyörittänyt Hämeenlinnassa Boxinbox® -valmennuskeskusta. Olen päässyt valmentamaan monipuolisesti niin MM-kilpailuihin valmistautuneita urheilijoita kuin kuntoliikkujia. Samalla olen myös työskennellyt viranomaisten valmennuksen parissa tehden heille harjoitusohjelmia, valmentaen työhyvinvoinnissa sekä käynyt pitämässä erilaisia koulutuksia sekä kilpailuja. 

Puhelin: 044 241 9403

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Vesapekka Larkkonen

erikoisjoukot, fysioterapeutti

Kun aikoinaan lähdin EJK:sta (Erikoisjääkärikomppaniasta), totesin läksiäisissäni, että jos on viettänyt käytännössä koko aikuisikänsä Utissa, on se joko todella hyvä tai todella huono. Uskon itse, että omalla kohdallani lopputulos oli hyvä. Jos mitään arvokasta ei ikinä saavuta ilman ponnistelua, kuten usein sanotaan, niin Utissa uskon väkisinkin saavuttaneeni edes jotain: vähintään veljeyttä sekä ymmärrystä itsestäni ja muista ihmisistä.

Kaikkiaan laskuvarjojääkärikurssilta alkanut sotilasurani on kestänyt pitkälle yli 10 vuotta, josta 7,5 vietin Maavoimien Erikoisjoukoissa Utissa. Olen myös valmistunut fysioterapeutiksi Jyväskylän ammattikorkeakoulusta.

Olen nauttinut päästessäni yhdistämään näiden kahden eri alan osaamista esimerkiksi erikoisjoukkojen toimintakykykoulutuksen parissa. Olemmepa Juuson kanssa myös suunnitelleet ja järjestäneet kilpailuja mm. Sotilasurheiluliiton kanssa sekä kirjoittaneet kirjan nimeltä Military Cross-Training - treenaa kuin erikoisjoukoissa, jossa avaamme harjoittelun lisäksi enemmän myös omia taustojamme ja erikoisjoukkojen toimintaa Suomessa.

Alasta riippumatta pidän valtavasti viranomaisten kanssa työskentelystä, ja huomaan yleensä olevani hyvin nopeasti samalla aaltopituudella. Suurelta osin se johtunee omakohtaisesta kokemuksesta kokonaisvaltaisesti kuormittavan työn tekemisestä. Sittemmin olen kuitenkin alkanut kääntää yhtälöä enenevissä määrin myös toisinpäin: Sen sijaan, että ainoastaan soveltaisin siviilikoulutukseni oppeja viranomaisille soveltuvaan muotoon, olen alkanut tuoda viranomaistoiminnasta saamiani oppimiskokemuksia kaikkien saavutettaviksi. Olen saanut huomata, että myös se on innostavaa, ja annettavaa on paljon!

Oma harjoittelufilosofiani on tiivistettävissä muutamaan lauseeseen: Harjoittele monipuolisesti painottaen niitä asioita, joista on sinulle eniten hyötyä. Pidä huolta terveydestäsi. Ole kiitollinen siitä, mitä sinulla on, äläkä IKINÄ luovuta!

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.